SICIS – MÄSTARE PÅ FANTASTISKA FÄRGVARIATIONER!

Varje Sicis-kollektion föds ur konstnärlighet och kreativitet. Sicis är ett företag som under årens lopp samlat en enormt stor kunskap – både designmässigt och tekniskt. Med sina exklusiva kollektioner och produkter, har Sicis gett en modern dimension till mosaik . En gång en enkel golv- och väggbeläggning har nu förvandlats till konst och ett kommunikationsverktyg som kan uttrycka trender, stilar och designönskemål. 

1987 lägger Sicis grunden för att skapa ett unikt företag i världen. Ett företag – 100% Made in Italy – som har revolutionerat mosaikbranschen.

Vill du se Sicis's hemsida? KLICKA HÄR!

ONIX – KUNNANDE, TRADITION OCH FUTURISTISK ESTETIK

Onix är ett av världens ledande företag inom glasmosaik, mycket tack vare sin dynamiska kreativa filosofi och sin avancerade futuristisk estetik. Detta sammantaget har sedan Onix startades 1999, lockat både designers, arkitekter och inredare till deras produkter.

Idag används mosaik inte bara som beläggning i pooler och liknande. Gränser har flyttats fram och funktionalitet, tradition och estetik flyter ihop. Just därför används mosaik idag mer som ett dekorativt element. Onix vänder sig i första hand till människor som vill ha blanda banbrytande material med stark personlighet som samtidigt harmonierar med de andra inredningskompo-nenterna som valts ut. Allt utan att bryta den perfekta balansen mellan det estetiska och det praktiska.

Vill du se Onix's hemsida? KLICKA HÄR!


MOSAIC SWEDEN – MED INSPIRATION FRÅN DEN SVENSKA NATUREN

Mosaic Sweden är Sveriges första renodlade varumärke för mosaik. Mosaic Sweden by Solklippa & Skogh utgörs av konstnärsduon Emelie Solklippa och Hanna Westin Skogh. De träffades år 2006 under utbildning på Gävle Konstskola. Drivkraften är förkärleken till mosaik som hantverk och målet är att inspirera till nya användningsområden med mosaik i Norden. Med inspiration från den svenska naturen handplockar och designar de exklusiva mosaiker i skandinavisk touch.

Mosaic Sweden's vision om att berika Sverige med mosaik verkställs genom snabba leveranser, inga minimunkvantiteter och gedigen kunskap om materialet.

Vill du se Mosaic Sweden's hemsida? KLICKA HÄR!

BISAZZA – ITALIENSK TRADITION & INNOVATION

Bisazza startades 1956 i Italien, och är en av de ledande i världen att skapa de mest innovation glasmosaikprodukter som finns på marknaden. Från starten var de ett litet lokalt företag som trots dagens storlek bär på de gamla traditionerna – kombinationen av italiensk konst och hantverk. Bisazza har utvecklats till att vara i framkant av branschen, detta kännetecknas av en stark entreprenörsanda, en förmåga att se hur marknaden utvecklas och en vilja att utnyttja moderna tillverkningstekniker. Under årens lopp har företaget alltid strävat mot ett dubbelt mål; att bevara och återupptäckten av de processer och tekniker exemplifierar den venetianska mosaiktraditionen – och ständig teknisk förnyelse.

Vill du se Bisazza's hemsida? KLICKA HÄR!